Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ανησυχίες τοπικών ΠΑΣΟΚΩΝ

 

Έχουμε μπροστά μας αύριο τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με πολλούς συμπολίτες μας να έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες για τον τρόπο της συνέχισης της λειτουργίας του κόμματος, στην περίπτωση της επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακούσαμε επανειλημμένα για debate μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, του Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως επίσης διαβάσαμε πολλές φορές τις ανησυχίες των συμπολιτών μας, τοπικών υποστηρικτών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, να λένε, ότι με την ηγεσία του Ανδρουλάκη, αχρηστεύτηκαν στην ουσία όλες οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Όμως δεν βλέπουν ξεκάθαρα οι άνθρωποι αυτοί το κύριο ζητούμενο, που είναι ότι, πολύ απλά από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και μετά δηλαδή του ΠΑΣΟΚ από το 2009, έως το 2012, η χώρα πήρε την κάτω βόλτα.

Γιατί; Μα γιατί πολύ απλά, το ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας μία σειρά από ευρωενωσιακές πολιτικές, μέσα στην χώρα μας, μείωση τους μισθούς στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, δημιούργησε το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουλήσει ότι έχει και δεν έχει το δημόσιο, ενώ επίσης παράλληλα, αύξησε και την φορολογία, δημιουργώντας, πλέον τεράστια οικονομικά προβλήματα, στην πλειοψηφία των πολιτών σε όλη την χώρα.

Επιπλέον υποβάθμισε και συνεχίζει να υποβαθμίζει την παιδεία σε όλους τους τομείς, ψηφίζοντας τόσο δικούς  του νόμους ως κυβέρνηση, αλλά και νόμους άλλων κυβερνήσεων και συνεχίζει φυσικά να στηρίζει την ίδια πολιτική που μας εξαθλιώνει σαν λαό.

Και έχουμε από την μία πλευρά ποιος αρχηγός θα αλλάξει το ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη πλευρά  300.000 ανθρώπους που πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, τον καλύτερο δυνατό συνεχιστή αυτής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Για τους συμπολίτες μας λοιπόν που ανησυχούν για την λειτουργία των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, οφείλουμε να πούμε ότι, οι οργανώσεις αυτές δεν έιναι παρά μόνο για το θεαθήναι, καθώς δεν χρησιμεύουν πουθενά στην ηγεσία του κόμματος ως ενεργές, γιατί μπορεί να οδηγήσουν μετά κάποια στιγμή, μαζί με άλλες πανελλαδικά τοπικές οργανώσεις του ίδιου κόμματος, σοβαρές αλλαγές στην πολιτική του, που η ηγεσία του όμως δεν θα τις θέλει.

Οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν παίζουν τίποτα άλλο παραπάνω πέραν από τον ρόλο τους ως πυρήνα, για να διασφαλίζουν, έναν συγκεκριμένο αριθμό ψήφων, που θα τους ανοίξει στα σίγουρα την είσοδο για την βουλή.

Όποτε θα τους λέγαμε ότι να μην ανησυχούν γιατί πάλι οι τοπικές τους οργανώσεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα λειτουργούν, δηλαδή με την απλή ύπαρξή τους, προφανώς και χωρίς απολύτως καμία δράση, πέραν από τα προεκλογικά των βουλευτικών εκλογών και φυσικά τις τυχόν επερωτήσεις που θα κατατεθούν από τον τοπικό βουλευτή στην βουλή.

Οπότε ποιος ο λόγος βρε παιδιά να ανησυχείτε και να κόπτεστε τόσο πολύ εσέις για το ποιος θα εκλεγεί αύριο, αφού και πριν τον Ανδρουλάκη, με όποιον ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τρόπο δούλευαν και λειτουργούσαν οι τοπικές οργανώσεις, α και μην ξεχάσουμε ότι γίνονται και νομαρχιακές συνδιασκέψεις για την εκλογή των μελών στο τοπικό νομαρχιακό σας όργανο.

 


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη