Τι αποφασίστηκε από τα σωματεία στην σύσκεψη για την Καραθώνα



Μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας σε Σωματεία και κοινωνικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με μαζική συμμετοχή το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο θεατράκι του ΟΣΕ, με θέμα την υπεράσπιση του δημόσιου και λαϊκού χαρακτήρα της παραλίας της Καραθώνας.

Μετά την εισήγηση, που έκανε το Σ.Ι.ΥΠ.Α όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε και το πλαίσιο αιτημάτων, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων, φορέων αλλά και πολιτών. Κοινή τοποθέτηση των παραβρισκόμενων ήταν πως ο λαός δε θα αφήσει την Καραθώνα έρμαιο στις ορέξεις των επενδυτών και θα αγωνιστεί για να παραμείνει ελεύθερη.

Με βάση την συζήτηση που έγινε και τις απόψεις που ακούστηκαν προστέθηκαν και νέα αιτήματα στις διεκδικήσεις, διαμορφώνοντας το πλαίσιο ως εξής:

· Καμία ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας και απένταξή της από το ΤΑΙΠΕΔ.

·       Καμία σκέψη για τσιμεντοποίηση της περιοχής.

·  Άμεση αποκατάσταση του χώρου που βρισκόταν η παλιά χωματερή, προκειμένου να μην αποτελεί εστία ρύπανσης

·   Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση.

·  Καθαριότητα και περιποίηση όλης της παραλίας, την παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού, ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, με σεβασμό στο περιβάλλον.

· Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών για ξεκούραση, διακοπές, αθλητισμό στην παραλία που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό.

·Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον λαό της περιοχής, με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Η μαζική αυτή λαϊκή συνάντηση, κατέληξε στην δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα όπου θα συμμετέχουν σωματεία και φορείς με έναν εκπρόσωπο τους και με κατεύθυνση διεύρυνσης της και από άλλα σωματεία, συλλόγους κλπ. Η επιτροπή έχει στόχο τον συντονισμό αγωνιστικών και ενημερωτικών δράσεων, πρωτοβουλιών και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας.

Ως τώρα, συνυπογράφουν το πλαίσιο αιτημάτων και συμμετέχουν στην επιτροπή τα παρακάτω σωματεία και φορείς:

·                   Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

·                   Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου

·                   Πύλη πολιτισμού Ναυπλίου

·                   Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

·   Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ Ναυπλίου και Περιχώρων

·                   Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Αργολίδας

·                   Ένωση Γονέων Δήμου Ναυπλίου

·      Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας

Επίσης, αποφασίστηκε να προχωρήσει η συλλογή υπογραφών από τον κόσμο με το πλαίσιο να συνυπογράφεται από δεκάδες μεμονωμένους πολίτες, δίνοντας συνέχεια….


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη