Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία «Νέμεσις» για την Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων

 


Στην ακριτική Φλώρινα διάλεξε να τιμήσει φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις τη Παγκόσμια  Ημέρα των Ζώων δίπλα στους μαθητές και τους φωτισμένους δασκάλους τους.

 

Την αφιερώνει δε ιδιαίτερα στα Άγρια εκείνα Ζώα, που στη χώρα μας υφίστανται ένα απηνή διωγμό  από το κράτος και τη κυνηγετική δραστηριότητα. 

Στην αλεπού, τα αγριογούρουνα, το λύκο, το τσακάλι, που κινδυνεύουν και πάλι με αφανισμό και οσονούπω και η  αρκούδα. 

Στη Φλώρινα βρέθηκε σήμερα το στέλεχος της Ομοσπονδίας Ελένη Γκόγκου  και Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και  παρευρέθηκε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η φωτισμένη  εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης προς τιμή των 3.500 μαθητών,  που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό "Συμβιώνοντας με τα ζώα" και δόθηκαν επίσης τα βραβεία στα καλύτερα έργα. 

Η συναγωνίστριά μας απηύθυνε χαιρετισμό στη κατάμεστη αίθουσα εκ μέρους της Ομοσπονδίας και παρέδωσε αναμνηστική τιμητική πλακέτα και 10 βιβλία από το "Αν λίγο μ' αγαπούσες" της          Anna Maria Zafeiriadou.

 

Με την ευκαιρία δε αυτή ζητήσαμε από το Δήμο να επισκεφθούμε το κυνοκομείο της πόλης για το οποίο η έξωθεν μαρτυρία είναι πολύ καλή. 

Ο Δήμαρχος ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες μαζί μας και σήμερα θα υπήρχε μια συνάντηση μαζί του στο χώρο της εκδήλωσης.  

Στην διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων το 1978 το άρθρο 12 ορίζει, πως κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού ζώων θεωρείται γενοκτονία (έγκλημα) κατά των ζώων. 

Ενώ στη Διακήρυξη της Τουλόν το 2019 στα ζώα αποδίδονται ευθέως δικαιώματα, ενώ στο κείμενο  αναφέρεται,  ότι  "Τα ζώα πρέπει να ληφθούν υπόψη ως μη ανθρώπινα φυσικά πρόσωπα”. 

Την ημέρα αυτή λοιπόν την αφιερώνουμε σε όλα τα ζώα, που είναι τα θύματα της ασύλληπτης ανθρώπινης δραστηριότητας εναντίον τους και ειδικότερα σ αυτά τα σαγηνευτικά πλάσματα ,που αναφέραμε παραπάνω.

Αυτές τις ημέρες στο στόχαστρο της Προέδρου της Commission και της Ε.Ε βρίσκεται ο λύκος, για τον οποίο γίνεται έντονη προσπάθεια να μειωθεί το  νομικό πλαίσιο προστασίας του χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει οριστική απόφαση. 

Αυτό το μαγευτικό πλάσμα κουβαλά την ιστορική και διαχρονική αδικία, με την οποία το ανθρώπινο είδος το έχει καταδικάσει στο ρόλο του κακού, όπως αναφέρει η συγγραφέας Ηλέκτρα Λαζάρ στο παρακάτω δημοσίευμα:

https://www.rosa.gr/perivallon/ilektra-lazar-o-likos-den-thelei-tipota-allo-apo-to-na-iparxei-ki-emeis-den-tou-to-epitrepoume/ 

Η επανεμφάνιση του λύκου στην Ελλάδα, μετά από την  πολλές δεκαετίες εξαφάνισή του λόγω του ανελέητου κυνηγιού του, με φυσικό τρόπο αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία για την πολύπαθη χώρα μας και ιδιαίτερα την Αττική  και αποκαθιστά τη χαμένη για πολλές δεκαετίες περιβαλλοντική ισορροπία. 

Παραθέτουμε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, όπου με δέος και συνεπακόλουθο θαυμασμό θα διαπιστώσουμε τη  τεράστια χρησιμότητα του λύκου στο οικοσύστημα γενικότερα:

https://myschlab.com/2020/12/21/in-the-valley-of-the-wolves-yellowstone-park/ 

https://www.yellowstone.org/wolf-project/ 

Αυτή η μέρα λοιπόν ας γίνει το εφαλτήριο για νέους αγώνες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού και φιλοζωικού κινήματος για τη αποκατάσταση της ισορροπίας της φύσης. 

Η φύση δεν έχει ανάγκη από  εξωγενείς ανθρώπινες ρυθμίσεις, διότι ρυθμίζεται από μόνη της. 

Η παρέμβαση του ανθρώπου έχει περίτρανα και ειδικότερα στην εποχή μας αποδειχτεί, ότι είναι πέρα για πέρα καταστροφική. 

Τη ρημάξαμε. Φτάνει πια.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ,

για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη