Η ρωγμή που απειλεί τον Ψαρομαχαλά

 



Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε φωνές, για μία ρωγμή που απειλεί σοβαρά την πλατεία του Ψαρομαχαλά, με φωνές που λένε ακόμα και για υπαρκτό κίνδυνο μάλιστα για να πέσει η πλατεία.

Ψάχνοντας λοιπόν όλο των χώρο της πλατείας, εντοπίσαμε τελικά την περιβόητη ρωγμή, ή τουλάχιστον αυτή που θεωρούνε ως ρωγμή, όλοι όσοι μιλήσανε και μιλάνε τον τελευταίο καιρό για αυτό το θέμα, κάνοντας λόγο για μια ρωγμή στον Ψαρομαχαλά.

Αυτή η ρωγμή λοιπόν όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, πράγματι δείχνει ότι υπάρχει μία αποκόλληση μεταξύ των δύο κομματιών του τσιμεντότοιχου, που στηρίζει από την κάτω μεριά την πλατεία, στον Ψαρομαχαλά, ενώ από πάνω όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως ρωγμή στον δρόμο, ή στο πεζοδρόμιο που υπάρχει στην πλατεία, κολλητά στο στηθαίο.

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε, αν αυτή η ρωγμή απειλεί πραγματικά την πλατεία, καθώς εμείς δεν είμαστε άλλωστε ούτε και ειδικοί για να το κρίνουμε αυτό, αλλά σίγουρα οι αρμόδιοι θα πρέπει να τα δουν.

Το σημείο αυτό στο οποίο βρίσκεται αυτή η ρωγμή, πράγματι θέτει σε κίνδυνο όποιον περάσει αποκλειστικά ως πεζός από το σημείο αυτό, καθώς βρίσκεται κάθετα στην σκάλα, που κατεβαίνει από την πλατεία Πολιτικού Νοσοκομείου, προς την πλατεία 5Αδέρφια(κανόνια), οπότε σε περίπτωση πτώσης του τσιμέντου αυτό μπορεί να συνεπάγεται από τραυματισμό ως και θάνατο κάποιου περαστικού αν τον καταπλακώσει, ύστερα από την πτώση το τσιμέντο!


Επίσης σε κάποια χαμηλά ευτυχώς σημεία του τσιμεντότοιχου, φαίνεται όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, να έχει αποκολληθεί το τσιμέντο από τον τοίχο, και να φαίνονται τα σίδερα που υπάρχουν από μέσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την όποια πιθανή επιπλέον φθορά τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να δράσουν άμεσα και να το διορθώσουν όλο αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα, που έχει προκύψει σε αυτήν την περιοχή, πριν συμβεί κάτι σοβαρό σε κάποιον περαστικό από αυτό το σημείο.





Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη