Ναύπλιο | Μια γιορτή γεμάτη συμμετοχή για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

 


Μια γιορτή γεμάτη συμμετοχή, μικρών μαθητών από σχολεία του Ναυπλίου, με αφορμή για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στο Ναύπλιο, μπροστά στο Δημαρχείο.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κορολής, εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος, έδειξε σε όλους μας, διάφορους τρόπους χειρισμού ενός σκύλου, ανάλογα με την περίσταση και την κατάσταση, αλλά καθώς επίσης συνομίλησε με τους μαθητές που βρίσκοντας εκεί, συνοδεία των εκπαιδευτικών του, αναφερόμενος πάντα σε διάφορα περιστατικά που είχαν τύχει στα παιδιά με κάποια σκυλί και το πως θα έπρεπε αυτά να το χειριστούν.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρανε οι δύο κτηνίατροι, Γρηγόρης Κατσαμπής και Κέλλυ Σαρρή, οι οποίοι εξήγησαν στους παρευρισκόμενους, τι ακριβώς συμβαίνει, γύρω από την περίθαλψη ενός οποιουδήποτε ζώου, κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας.


Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γνωστός για την φιλοζωική του δράση και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», Στέλιος Κυριακού, ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλα τα ζώα και, ανέφερε επίσης ότι το ίδιο δικαίωμα στην ζωή και στην επιβίωση που έχουμε εμείς οι άνθρωποι, το ίδιο ακριβώς δικαίωμα έχουν και όλα τα ζώα.

Στην συνέχεια τέλος της σκυτάλη πήρε η αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, υπεύθυνη για τα αδέσποτα, Σοφία Ξύδη, η οποία με την σειρά της μίλησε και αυτή στους παρευρισκόμενους για το πλαίσιο της σημερινής ημέρας, ενώ η γιορτή αυτή συνεχίστηκε, με τους μικρούς μαθητές να χαϊδεύουν τα σκυλάκια, που είχαν φέρει οι εθελοντές στον χώρο της εκδήλωσης, προκειμένου να αποκτήσουν οικειότητα μαζί τους.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη