Υπενθυμίζουν στους μελισσοκόμους να δηλώσουν τα μελίσσια τους

 

Φωτογραφία από την PollyDot στο Pixabay


H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ) Π.Ε. Αργολίδας υπενθυμίζει με σχετική ανακοίνωσή της, σε όλους τους μελισσοκόμους, ότι είναι υποχρεωτικό, να δηλώσουν άμεσα τα μελίσσια τους.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ καθώς και, φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, εφόσον διατηρούν τουλάχιστον πέντε (5) κυψέλες, να υποβάλλουν ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ.

Η υποβολή των δηλώσεων κατεχόμενων κυψελών γίνεται:

1. στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ) Π.Ε. Αργολίδας (Αν. Μιχαλοπούλου, 2752360275) είτε σε έντυπη μορφή αυτοπροσώπως, είτε με αποστολή υπογεγραμμένου του σχετικού εντύπου (συνημμένο αρχείο - έντυπο – Υπόδειγμα 3) στα email: amixalopoulou@eppel.gov.gr και agro@argolida.gr,

2. μέσω του gov.gr - Ψηφιακές Υπηρεσίες για Μελισσοκόμους

3. με ψηφιακή αίτηση από το Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (2710-243352 κ. Τσιάμπας).

 

Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους και γίνεται στο διάστημα 01.09.2024 έως 20.11.2024.

Στην περίπτωση που η δήλωση γίνει:

στο διάστημα 01.09 - 20.10 γίνεται επιτόπιος έλεγχος στους μελισσοκόμους που περιλαμβάνονται σε δείγμα ελέγχου που αποστέλλεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

στο διάστημα 21.10 - 20.11, γίνεται υποχρεωτικά επιτόπιος έλεγχος σε όλους τους μελισσοκόμους.

 

Η μη υποβολή της δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις (επιβολή προστίμων, διαγραφή από το μητρώο, μη συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κ.λ.π.) σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 7 της ΥΑ 140/106513/21 (ΦΕΚ 1560/Β/17.04.2021), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 18 της παραπάνω Υ.Α., είναι υποχρεωτική εκ μέρους του ενεργού μελισσοκόμου η δήλωση στο Μητρώο, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο:

α) της ετήσιας παραγόμενης ποσότητας μελιού και λοιπών μελισσοκομικών προϊόντων και

β) της ποσότητας μελιού και λοιπών μελισσοκομικών προϊόντων που διακινεί - εμπορεύεται νόμιμα στην αγορά, με ταυτόχρονη ψηφιακή καταχώρηση των σχετικών παραστατικών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη