Απέκλεισαν την Νέμεσις από την βουλή για την συζήτηση του επίμαχου αντιφιλοζωικού νομοσχεδίου

 

Φωτογραφία |  hellenicparliament.gr


Η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία «Νέμεσις», καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από την Βουλή, που είναι ο δεύτερος κατά σειρά αποκλεισμός αυτές τις μέρες, μετά και τον αποκλεισμό της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος, μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο, και όπου μέσα από το οποίο γίνεται λόγος για την αποκλειστική συμμετοχή, της κατά την «Νέμεσις», φιλοκυβερνητική φιλοζωική ομοσπονδία, zero stray pawject, η οποία κατά την ίδια άποψη της προαναφερθείσας ομοσπονδίας, δεν έχει δώσει ποτέ κανένα απολύτως φιλοζωικό έργο!

«Το μοιραίο λάθος του Υπουργού Εσωτερικών και της περί αυτόν κυβερνητικής ομάδας φιλόζωων και της φιλοκυβερνητικής ομοσπονδίας, που με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ξεκαθάρισε το τοπίο στο χώρο της φιλοζωίας. 

Λίστα Λιβάνιου και των περί αυτόν αρεστών και μη αρεστών στη κυβέρνηση φιλοζωικών φορέων. 

Ο αποκλεισμός των μη αρεστών φιλοζωικών οργανώσεων επεκτείνεται φυσικά και στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. 

Η Δημοκρατία κύριε Υπουργέ χωράει όλες τις απόψεις. Και αυτές που ασκούν ουσιαστική κριτική στον αντιφιλοζωικό, αδιέξοδο και εντελώς αναποτελεσματικό νόμο σας για τα ζώα συντροφιάς, και αυτές που συμφωνούν ή που σας χαϊδεύουν τα αυτιά. 

Ο αποκλεισμός δείχνει φόβο να μην ακουστεί η αλήθεια για όσα δε κάνατε για τα ζώα, πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργατών σας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου ή για όσα κάνατε εις βάρος τους. 

Αποτύχατε κύριε Υπουργέ, έστω και κατ' ελάχιστο, να περιορίσετε τον αριθμό των αδέσποτων, των άστεγων σωστότερα, ζώων, γιατί αυτό ήταν το διακύβευμα, κι αυτό δεν θέλατε επ ουδενί να ακουστεί μέσα στη Βουλή. 

Η αποτυχία δε κρύβεται όμως με τη φίμωση της άλλης άποψης και της κριτικής, η οποία είναι ευθέως ανάλογη των έργων σας ως κυβέρνηση κατά των ζώων, όλων των ζώων και όχι μόνο των συντροφιάς. 

Η αποτυχία διορθώνεται μόνο με διόρθωση από τη βάση των λαθών σας, λάθη που έχουν συντελέσει στην ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της ήδη τραγικής κατάστασης που βιώνουν τα ζώα στους δρόμους και της συνεχιζόμενης αύξησης του αριθμού τους, που πλέον έχουν υπερβεί τα 4.000.000 και όχι με φιμώσεις και αποκλεισμούς. 

Αποκλείσατε με το έτσι θέλω το μεγαλύτερο, συνεπέστερο και σημαντικότερο από άποψη έργου και κατακτήσεων υπέρ όλων των ζώων, φορέα. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά της φιλοζωίας. 

Ναι, έχετε αυτή την αρνητική πρωτιά. 

Σας ενοχλεί η φωνή μας, το καταλαβαίνουμε, αλλά μόνο ολοκληρωτικά καθεστώτα φιμώνουν την αντίθετη άποψη. 

Όχι τα δημοκρατικά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που προωθείτε τους πρόθυμους, μέσω της κυβερνητικής οργάνωσης zero stray pawject, τους βολικούς συνομιλητές σας παντού, παρά το ανύπαρκτο φιλοζωικό τους έργο. 

Αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού. 

Ξεκαθαρίσατε στη φιλοζωική κοινότητα και πραγματικά σας ευχαριστούμε γι΄αυτό, με το πιο επίσημο τρόπο, ποια ομοσπονδία σας βολεύει, ποια είναι άοσμη, άχρωμη και πειθήνια, ποια είναι του χεριού σας, γιατί η ανύπαρκτη φωνή της δε σας είναι ενοχλητική. 

Ποια μόνο ομοσπονδία από τις 5 που υπάρχουν, σας χαϊδεύει τα αυτιά. 

Για να ξεκαθαρίσει η φιλοζωική κοινότητα οργανωμένη και μη, ποιοι είναι άβουλοι και αδαείς, ποιοι είδαν φως και μπήκαν σ’αυτό το φορέα, μόνο και μόνο για να έχουν λόγο ύπαρξης, και να απομονώσει τα κακέκτυπα της φιλοζωίας. 

Και μολονότι κύριε Υπουργέ τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις την πρότειναν δύο κόμματα για να ακουστεί στη Βουλή ο λόγος της, τα επιχειρήματα της, οι προτάσεις της, εσείς την αποκλείσατε. 

Είναι επίσημα γνωστό, ότι οι φορείς που καλέσατε στην Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις 4 τροπολογίες του νόμου 4830/21,οι οποίες δίνουν επιπλέον γη και ύδωρ σε συντεχνίες ξένες με τη φιλοζωία και τη προστασία των ζώων, δηλαδή τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, γιατί δεν τον θέλετε απέναντι σας και για να κατευνάσετε την οργή τους, τους βολικούς συνομιλητές σας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας-ΠΦΠΟ και τη MKO Dogs Voice για τη σημαντική προσφορά της στην αντιμετώπιση κρίσεων σαν αυτές των πυρκαγιών και των πλημμύρων. 

Όχι, ότι αποκλεισμοί δεν γίνονταν και από άλλες κυβερνήσεις. 

Αλλά αυτή η Κυβέρνηση ξεπέρασε τα εσκαμμένα και άλωσε και το κόσμο της φιλοζωίας, που ποτέ πριν δεν είχε συμβεί. 

Μόνο που σας διαφεύγει κύριε Υπουργέ, ότι οι φωνές είναι άυλες και δεν φιμώνονται. 

Νομίζετε ότι τις φιμώνετε, αλλά έτσι τις κάνετε πιο δυνατές, με το καλύτερο δε τρόπο επιβεβαιώνετε ποιοι παλεύουν χωρίς υποχωρήσεις και εξαρτήσεις για τα ζώα, ποιοι διεκδικούν και ποιοι παριστάνουν, ότι διεκδικούν. 

Εμείς προτιμάμε να γινόμαστε ενοχλητικοί, όταν οι πράξεις και οι παραλείψεις των εκάστοτε κυβερνώντων στρέφονται κατά των ζώων, παρά νεροκουβαλητές τους, ή φορείς που συνειδητά έχουν επιλέξει την αφωνία και λόγω ανύπαρκτου πραγματικού έργου αλλά και λόγω αδυναμίας να εισδύσουν στα μεγάλα μέτωπα των ζώων, να αρθρώσουν λόγο και να παράγουν έργο. 

Η φωνή μας όμως είναι σπόρος, που αργά η γρήγορα θα ριζώσει και θα καρπίσει. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ, για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι»

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη